Blog

Kategórie:

Články kategórie filter

Musíte sa naučiť jazyk, ku ktorému máte odpor? V tomto článku zistíte, ako ho prekonať.
Musíte sa naučiť cudzí jazyk, ktorý sa vám nepáči? Ako tento odpor prekonať, do jazyka sa zamilovať a dosiahnuť plynulosť čo najrýchlejšie?

preco-neviete-poskladat-vetu
Tvorba viet v angličtine či inom jazyku je pre vás náročná a trvá dlho? S metódou spätných prekladov to bude hračka!

5 tipov ako si nájsť čas
Snažíte sa naučiť jazyk, no vždy stroskotáte na tom, že nemáte čas? V tomto videu sa dozviete, ako si nájsť čas aj v plnom diári.

Aplikácie na učenie sa jazyka.
Pripravili sme pre vás veľký prehľad aplikácií na učenie sa jazykov, ktoré v Jazykovom mentoringu považujeme za najefektívnejšie. Ktoré to sú?

Iva je zdravotná sestra v Prahe, ktorá sa pre zaujímavú zahraničnú pracovnú ponuku naučila po anglicky. Odchod do zahraničia si síce nakoniec rozmyslela, no angličtina jej ostala a vďaka nej dokáže nielen pohodlne cestovať, ale aj dokáže lepšie pomôcť svojim zahraničným pacientom.
Iva je zdravotná sestra a mama samoživiteľka. Lákavá pracovná ponuka ju namotivovala do učenia sa angličtiny. Vyskúšala jazykové kurzy, súkromných lektorov, ale nič z toho jej nepomohlo prekonať blok z rozprávania, ktorý si niesla ešte zo školy. Dnes sa však po anglicky dohovorí v úplnej pohodičke. Čo sa zmenilo?

ako-sa-naucit-nepravidelne-slovesa
Bifľujete sa nepravidelné slovesá ako básničku, no neviete si ich zapamätať a už vôbec nie použiť v praxi? V článku sa dozviete, ako na tzv. irregular verbs

Aplikácia Anki
Stáva sa vám, že sa učíte slovíčka, no po týždni ich zabudnete? Anki je fantastická appka na učenie sa slovnej zásoby pomocou kartičiek a uvidíte, že vďaka nej si budete pamätať slovíčka aj po rokoch!

Vo svojich videách väčšinou hovorím o svojich skúsenostiach s učením sa mojich neskorších jazykov, lebo vtedy som už mala učenie vychytané. Angličtinu som sa učila ako prvú, no aj pri nej som mala niekoľko aha-momentov, ktoré mi pomohli dosiahnuť plynulosť rýchlejšie ako v škole.
Väčšinou, keď hovorím, ako som sa naučila 9 jazykov, spomínam príklady skôr zo svojich neskorších jazykov, pretože vtedy som už bola skúsenejší samouk a mala som vychytané rôzne metódy. Minule sa ma ale niekto opýtal, ako som sa vlastne naučila po anglicky.

Máte radi minimalizmus?
Učíte sa v jazyku všetko naraz? Čítate knihy, počúvate podcasty, cvičíte gramatiku, pozeráte videá? Skúste radšej minimalizmus!

Rozhovor s Akademistkou Andreou
Andrea bola typický večný študent. 10 rokov sa učila angličtinu s jasným plánom: najprv sa naučiť gramatiku a slovnú zásobu, a až potom začať rozprávať. Nepodarilo sa. Všetko sa zmenilo, až keď zistila, ako sa dá cudzí jazyk učiť zábavným spôsobom. A keď našla komunitu žien, ktoré ju potiahli na ceste k úspechu. Pozrite si skutočne inšpiratívny rozhovor s Andreou.

4 chyby samoukov začiatočníkov
Ktoré sú 4 najčastejšie chyby samoukov, ktorí sa začínajú učiť cudzí jazyk? A ako sa im vyhnúť? Pozrite si video a učte sa jazyk efektívne hneď od začiatku.

Vďaka týmto 4 pilierom sa naučíte akýkoľvek jazyk
Za svoju schopnosť naučiť sa 9 jazykov nevďačím len talentu. Za týmto úspechom stoja 4 základné piliere efektívneho učenia sa. Chcete vedieť, ktoré to sú? Pozrite si moje nové video, v ktorom vám ich s radosťou prezradím.

Vďaka týmto dvom rutinám budete oveľa produktívnejší.
Už niekoľko rokov vylepšujem svoj spôsob práce, aby som pracovala produktívnejšie. Vo videu vám prezradím, ako mi pritom pomáhajú ranná a týždenná rutina

ChatGPT_ako_sukromny_lektor_jazyka_blog
Keď som videla, čo dokáže umelá inteligencia a hlavne ChatGPT v oblasti učenia sa jazykov, zostala som v nemom úžase. Preto som si pre vás pripravila video, kde vám predstavím 6 najobľúbenejších funkcií, v ktorých ChatGPT do istej miery nahrádza lektora cudzích jazykov. A na konci mám pre vás aj malý darček.

Angličtina pre samoukov - titulný obrázok
Chcete sa naučiť po anglicky ako samouk? Dobré rozhodnutie. Sami sa dokážete angličtinu naučiť oveľa efektívnejšie než v jazykovej škole. Stačí sa len učiť správne. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame niekoľko zaručených tipov, ako angličtinu pre samoukov určite zvládnete.

Bezplatný webinár

Zistite, ako sa naučíte cudzí jazyk za dva roky, aj popri práci na plný úväzok.

Lýdia Hric Machová

Populárne články

Ako sa naucit po anglicky cover clanku
VIDEO: Ako sa naučiť po anglicky?
Ako sa naucit jazyk popri detoch a podnikani
Ako si nájsť čas na učenie sa jazyka aj popri podnikaní, rodine a domácnosti? – Prečítajte si Dankin príbeh
Navod na motivacny list v anglictine
Ako napísať motivačný list v angličtine: postup

Značky a témy

Články značky filter

Najnovšie články

Ako sa naucit po anglicky cover clanku
VIDEO: Ako sa naučiť po anglicky?
nápis učiť sa jazyky naraz?
VIDEO: Dajú sa učiť dva jazyky naraz?
Ako sa naučiť cudzí jazyk
VIDEO: Ako sa naučiť cudzí jazyk? (tak, aby sme ho aj vedeli používať)
silvester-ernek
Samouk v šesťdesiatke? Ide to!
Je na jazyky potrebný talent?
Je na jazyky potrebný talent?
Kľúč k čítaniu v cudzom jazyku
Kľúč k čítaniu v cudzom jazyku: dvojjazyčné knihy
učiť sa jazyk 20 hodín týždenne
Dá sa učiť aj 20 hodín týždenne – ale musí vás to baviť!
ucim-sa-jazyk-10-rokov-min
VIDEO: Učím sa angličtinu 10 rokov... A ledva sa dohovorím
Ako počúvať každý deň podcasty
Ako každý deň počúvať nahrávky v cudzom jazyku