ReadLang: Skvelá webová aplikácia, ktorá vám preloží každé slovíčko!

readlang

Ak ste sa niekedy pokúšali čítať články na internete v cudzom jazyku, isto ste narazili na problém, že mnohým slovám nerozumiete. Keby tak existoval spôsob, ako by sme ich mali preložené jedným kliknutím…

Existuje! Vyhlasujeme koniec papierovým slovníkom a kopírovaniu textov do Google Translatora. Za jednu minútku môžete mať v počítači slovník, ktorý vám preloží všetko len na jedno kliknutie! Potrebujete na to spraviť len dve veci:

1) Zaregistrovať sa na stránke readlang.com a stiahnuť si Readlang Web Reader (pre prehliadač Chrome).
2) Začať surfovať na internete!

Ako začať používať ReadLang?

Po základných nastaveniach (jazyk, ktorý poznáte; jazyk, ktorý sa učíte) si nájdite stránku vo vašom jazyku so zaujímavými článkami a aktivujte Readlang Web Reader (stačí kliknúť na zelené „R“ vpravo hore v prehliadači). Ak neviete, aké stránky by ste mali začať čítať, kliknite na Library vnútri ReadLang a program vám ponúkne množstvo vhodných stránok.

Ak pri čítaní nájdete neznámy výraz, stačí naň kliknúť a hneď sa vám zobrazí jeho preklad. Zároveň vám program tieto výrazy automaticky uloží do Word Listu (zoznamu slov) vo vašom účte a vytvorí z nich kartičky (flashcards), ku ktorým sa môžete v budúcnosti vrátiť a zopakovať si ich aj touto metódou. Spojíte tak príjemné s užitočným.


Čítajte aj: Kartičky na učenie sa slovíčok si zamilujete!


Readlang podporuje asi 60 rôznych jazykov, umožňuje vloženie a čítanie vlastných textov či elektronických kníh a v sekcii Public Texts dokonca ponúka výber rôznych textov podľa náročnosti. Prečítajte si aj náš článok s ďalšími tipmi na appky, ktoré odporúčame na učennie sa cudzích jazykov.


Náš tip: Natívna aplikácia Readlang pre iOS ani Android neexistuje, webovú aplikáciu však môžete bez problémov používať aj v prehliadači na smartfóne.



Vďaka Readlang tak nestratíte na internete už ani minútu!

07/2023

Zaregistrujte sa na webinár a objavte 3 skvelé metódy na učenie sa jazyka, ktoré môžete okamžite zaviesť do praxe.

Tagy:

Podobné články

0 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Bezplatný Webinár

Ako sa naučiť cudzí jazyk z pohodlia domova zábavnou formou bez bifľovania, jazykovky alebo vycestovania do zahraničia.

Lýdia Machová