Pomáhame pomáhať

Titulny obrazok Pomahame pomahat

V Jazykovom mentoringu sa stalo dobrou tradíciou, že časť príjmov z predaja našich online jazykových kurzov vraciame do spoločnosti. Už dávno pred koronakrízou sme si uvedomili, že konanie každého jednotlivca dokáže veľkou mierou ovplyvňovať svet, v ktorom žijeme

Vďaka úžasnej podpore našich študentov v našich kurzoch máme nie celkom bežnú výsadu, že môžeme finančne pomáhať, kde treba. Chceme, aby táto pomoc bola adresná a pomáhala priamo tam, kde žijeme. Preto každá členka tímu koncom leta mohla opäť rozhodnúť, kam pošle svoju čiastku z pridelenej sumy, každá vo výške sto eur. A na konci článku nájdete aj informáciu o tom, ako pomáhame ako tím teraz v predvianočnom období. Ide o krásnu iniciatívu, do ktorej sa môžete zapojiť tiež!

Pomocná ruka všetkým v núdzi

Mňa osobne oslovil príbeh 43-ročného otecka dvoch dcér, o ktoré sa stará spolu so svojou manželkou. Po ťažkom úraze je však odkázaný na invalidný vozík. Na zvýšenie kvality svojho života, a aby sa mohol intenzívnejšie venovať i svojej rodine, potrebuje špeciálny elektrický vozík, a práve zbierku na túto pomôcku rozbehla stránka Ľudia ľuďom. Podľa najnovších správ už vozík kúpili a veľmi sa teším, že som k tomu mohla prispieť i ja.

Ludia ludom pomoc

Naša marketingová manažérka Veronika podporila na tej istej stránke Honzu, trpiaceho vážnym neurologickým ochorením ALS, ktoré je v súčasnej dobe neliečiteľné. Finančný príspevok je však možné použiť aspoň na potrebné pomôcky, ktoré prispievajú ku kvalite Honzovho života a liečbu v zahraničí.

Ludia ludom pomoc

Príspevok od našej druhej Veroniky, ktorá je v tíme Jazykového mentoringu od úplného začiatku a manažuje celý tím, putoval do združenia Deťom s rakovinou, ktoré založili rodičia detí s onkologickými ochoreniami.

Detom s rakovinou

V rámci svojich aktivít sa snažia pomáhať ďalším zasiahnutým rodinám a predovšetkým malým pacientom či už priamo na onkologickom oddelení v nemocnici alebo aj v ich domovoch.

Katka, ktorá má v Jazykovom mentoringu na starosti predovšetkým marketing a copywriting, poslala príspevok občianskemu združeniu Tul(k)áčik, ktoré pomáha zvieratkám v núdzi.

Či už ide o mačičky alebo psíkov, každý potrebuje svoj domov, a tak Katka nielenže sama už prichýlila nejedného psíka u seba doma, ale aj finančne prispela na zlepšenie ich situácie.

Tulkacik

Aj pre Hanku bol výber vhodných adresátov jednoznačný. Časť príspevku poslala neziskovej organizácii Plamienok, ktorá sprevádza nevyliečiteľne choré deti a ich rodiny v najťažších chvíľach ich života.

Plamienok

Druhá časť príspevku zas smerovala zvieratám v núdzi, o ktoré sa stará Slovenská aliancia ochrancov zvierat. Organizácia bojuje za práva zvierat a ich dôstojné spolunažívanie v spoločnosti.

Slovenska aliancia ochrancov zvierat

Lokálne i globálne

Naše jazykové mentorky, ktoré sa starajú o našich študentov v interaktívnych skupinách, sa tejto úlohy taktiež zhostili zodpovedne. Spravodlivo rozdelili pridelenú čiastku medzi viaceré projekty a združenia.

Bajkuj za Miska

Baška sa rozhodla podporiť mladého chlapca Miška z Krasnian, ktorého nešťastný pád pripravil o zdravie a navrátiť sa do života mu môže pomôcť nákladná operácia v zahraničí. Skupina 18 ľudí zo Žiliny spustila verejnú zbierku a na jej spropagovanie sa vydala na bicykloch z Košíc do Bratislavy.

Maťka zas podporila Občianske združenie MOMO, ktoré sa venuje hipoterapii a hiporehabilitácii. Organizácia pomáha predovšetkým deťom v predškolskom veku a deťom s fyzickým alebo kombinovaným hendikepom.

OZ MOMO

Pre Nikolu je pomoc zvieratám a obzvlášť králičkom srdcovou záležitosťou, a tak si zvolila združenie Králíčci a hlodavci v nouzi. Zajačikovia a hlodavce vo všeobecnosti ťažšie hľadajú útočisko. A práve v tomto združení im poskytujú dočasné ubytovanie, liečbu a hľadajú pre nich nový domov.

Kralicci v nouzi

Veronika sa zas rozhodla pomôcť nadácii Krása pomoci a podporila tak ich projekt Doma bez obav. V rámci neho totiž nadácia pomáha tisíckam seniorov dôstojne žiť vo svojich domovoch. Sprevádza ich každodenným životom a pomáha im zvládnuť nástrahy prípadnej samoty.

Nadace Krasa pomoci

Daša čiastku rozdelila na polovicu a prvú poslala Lige proti rakovine v rámci ich zbierky Deň narcisov. Keďže sa táto zbierka nemohla tento rok konať, ako býva zvykom, v apríli v uliciach miest, v lete prebehla v online priestore.

Liga proti rakovine
Clovek v ohrozeni

Druhá polovica zas smerovala organizácii Človek v ohrození, pomáhajúcej doma i vo svete v rámci humanitárnej pomoci a vzdelávania.

Jindřiškin príspevok smeroval do Charity Českej republiky, ktorá poskytuje pomoc v rôznych oblastiach. Mohla tak podporiť malú Jackline z Ugandy a umožniť jej navštevovať školu. Česká charita i napriek tomu, že pre pandémiu sú miestne školy zatvorené, zabezpečila pracovné zošity. Vďaka tomu sa deti, ktorých rodiny sa ocitli v zložitej situácii, môžu učiť doma ďalej a dokážu preklenúť ťažké obdobie.

Charita Ceska republika

Soňa podporila miestne občianske združenie Zelená hliadka Pezinok, ktoré v jej okrese sadí stromčeky, upratuje lesy a stará sa o ochranu vzácnych prírodných oblastí. Keďže ide o menšie občianske združenie a nemá toľko mediálneho priestoru na svoje zviditeľnenie, v jeho činnosti mu pomáhajú práve príspevky od domácich, rodín či priateľov.

Zelena hliadka Pezinok

Aktualizácia: Pomáhame však aj pred Vianocami!

Keďže pomáhať treba celý rok, nielen v lete, aj v predvianočnom čase sme sa rozhodli podporiť projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?. Skupina dobrovoľníkov v ňom vyzýva verejnosť, aby naplnili krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku alebo deduška v domove dôchodcov. Pre niektorých to môže byť jediný darček, ktorý tieto Vianoce dostanú.

Vianočné krabičky pripravujeme podľa podrobných inštrukcií na stránke www.kolkolasky.sk. Sú tam presné pokyny, ako takú krabičku správne pripraviť, čo do nej (ne)zabaliť a aj ako ju odovzdať. Krabičky sa odovzdávajú kontaktným osobám, ktoré ich potom rozdelia do zapojených zariadení. Tento rok sa zapojilo viac ako 200 kontaktných osôb z celého Slovenska, takže určite nájdete niekoho v blízkosti. 

Zbieranie vianočných krabičiek od topánok trvá iba od 23.11.2020 – 6.12.2020, aby pred odovzdaním stihli prejsť karanténou.

členky tímu s vianočnými krabičkami pre projekt Kolľko lásky

Ak i vy sami pomáhate alebo finančne prispievate na podobné charitatívne projekty, dajte nám vedieť v komentároch pod článkom. Navzájom sa tak môžeme inšpirovať a spoločnými silami pomáhať.

11/2020

Zaregistrujte sa na webinár a objavte 3 skvelé metódy na učenie sa jazyka, ktoré môžete okamžite zaviesť do praxe.

Tagy:

Podobné články

0 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Bezplatný Webinár

Ako sa naučiť cudzí jazyk z pohodlia domova zábavnou formou bez bifľovania, jazykovky alebo vycestovania do zahraničia.

Lýdia Machová