Dostaňte si francúzštinu do ucha! – TOP francúzske seriály na Netflixe

Učíte sa po francúzsky a hľadáte seriály vo francúzštine? Prinášame vám prehľad najlepších francúzskych seriálov na Netflixe.

Francúzština. Krásne znejúci melodický jazyk, v ktorom aj nadávky znejú ako romantická poézia. Veľa ľudí ju právom považuje za jeden z najkrajších jazykov. Okrem toho je aj užitočná – francúzštinou hovorí ňou približne 120 miliónov ľudí vo svete a je aj dôležitým obchodným jazykom. Jedným z najlepších spôsobov ako sa vo francúzštine zdokonaliť, je počúvanie. Dostante preto francúzštinu do ucha vďaka našim tipom na francúzske seriály na Netflixe!

Keď sa však francúzštinu začnete učiť, prvotná eufória vás rýchlo prejde. Gramatiku ešte možno prežijete, ale tá výslovnosť?! Jedno je napísané na papieri a niečo úplne iné počujete. Krvopotne sa snažíte tú výslovnosť napodobniť, dostanete zo seba súvislú vetu, a dokonca sa dočkáte aj odpovede! Fajn, a teraz zas dekódovať tú odpoveď…

Francúzština do ucha

Tiež sa takto trápite? Dobrá správa, už nemusíte! Francúzštinu si jednoducho treba poriadne „napočúvať”, aby ste si na ňu zvykli a nič vás neprekvapilo. Možností je veľa – audioknihy, podcasty, videá na YouTube, francúzske seriály. A aby sme vám výber trochu uľahčili, povieme vám presne, aké seriály si môžete pozrieť.

Prinášame zoznam aktuálnych francúzskych seriálov, ktoré sú ľahko dostupné na slovenskom Netflixe. Ak náhodou nepoznáte www.netflix.com, je to platená stránka, na ktorej máte pri mesačnom poplatku prístup k množstvu seriálov

Oproti pirátskym stránkam so seriálmi má Netflix obrovskú výhodu: nenájdete na ňom otravnú reklamu, neprestane vám seriál prehrávať v polovici epizódy a seriálov tam nájdete naozaj neúrekom. A čo je najlepšie: pri originálnych francúzskych seriáloch máte k dispozícii hneď aj francúzske titulky!

Čítajte aj: Pozerať seriály s titulkami alebo bez? 

Pozrime sa teda na dostupné francúzske seriály:

#1 Lupin (2021)

Príbeh profesionálneho zlodeja Assana Diopa, ktorý sa snaží pomstiť smrť svojho otca, obvineného z krádeže drahocenného diamantového náhrdelníka. Assane s využitím svojej charizmy a zručností v zlodejstve odhalí zločiny vysoko postaveného a bohatého muža.

Počet sérií: 2 série po 5 dielov (1 diel má približne 45 minút)

#2 Zone Blanche (2019)

Vstúpte do sveta malého francúzskeho mestečka, ktoré je obklopené temnými lesmi zahalenými hrozivou hmlou. Stretnete sa s tajomnými postavami žijúcimi v lesoch a s množstvom záhadných úmrtí, ktoré vyšetruje neohrozená policajná náčelníčka Laurène.

Počet sérií: 2 série po 8 dielov (1 diel má približne 55 minút)

#3 Les 7 vies de Léa (2022)

Po tom, čo Lea objaví telo tínedžera, ktorý zmizol pred tridsiatimi rokmi, prenesie sa späť do roku 1991. Každé ráno sa takto prebudí v tele iného človeka, aby zistila príčinu smrti tohto mladého muža.

Mini séria: 7 dielov (1 diel má približne 40 minút)

#4 La Forêt (2017)

Šestnásťročná Jennifer jednej noci zmizne zo svojej dediny v Ardenách. Kapitán Gaspard Deker vedie vyšetrovanie s miestnou policajtkou Virginie Musso, ktorá dievča dobre poznala.

Počet sérií: 1 séria po 6 dielov (1 diel má približne 50 minút)

#5 Plan coeur (2022)

Parížanka Elsa sa nemôže vyrovnať s rozchodom so svojím ex. Jej kamošky jej preto tajne najmú profesionálneho spoločníka. Ich plán ale funguje až príliš dobre…

Počet sérií: 3 série po 6 – 8 dielov (1 diel má približne 25 minút) 

#6 Jusqu´ici tout va bien (2019)

V roku 1897 zasiahne Paríž ničivý požiar. Zrada, podvody a milostné vzplanutia prevrátia životy troch žien naruby. Inšpirované skutočnými udalosťami.

Mini séria: 8 dielov (1 diel má približne 50 minút)

#7 Drôle (2022)

Presadiť sa na stand-up scéne nie je ľahké. Štyria kamaráti sa však o to pokúsia a stavia všetko na to, aby rozosmiali celý svet. Pritom sa ale sami vyrovnávajú s problémami v práci, ako aj internetovou slávou.

Počet sérií: 1 séria po 6 dielov (1 diel má približne 45 minút)

#8 Détox (2022)

Dve spolubývajúce Léa a Manon si uvedomia, že ich závislosť od internetu im berie radosť zo života, a preto sa rozhodnú urobiť niečo nepredstaviteľné – na 30 dní odložiť všetky svoje zariadenia…

Počet sérií: 1 séria po 6 dielov (1 diel má približne 30 minút)

Tieto francúzske seriály ma nezaujali. Čo teraz?

Nájdite si seriál, ktorý vás bude baviť! Na učenie sa francúzštiny dobre poslúži napríklad aj váš obľúbený americký seriál. Väčšina seriálov na Netflixe ponúkaných v našich zemepisných šírkach má niekoľko audio verzií, stačí ich nájsť.

Ako zistím, ktorý seriál má aj francúzsky dabing?

Úplne navrchu stránky  je niekoľko odkazov. Posledný je “Browse by Languages”. Keď naň kliknete, otvorí sa vám stránka na vyhľadávanie seriálov a filmov v konkrétnom jazyku.

Vyberiete si, či chcete hľadať podľa dostupnosti titulkov alebo audia a hneď vedľa zvolíte príslušný jazyk, v ktorom chcete mať titulky alebo audio. A teraz si už len vyberte z ponuky svoj seriál!

Vo francúzštine môžete pozerať napríklad seriál Black Mirror, Orange Is the New Black, House of Cards, Breaking Bad, 13 Reasons Why, Ozark, Gilmore Girls, That ‘70s Show…

A ako to mám pozerať, keď francúzštine vôbec nerozumiem?

Je prirodzené, že zo začiatku budete mať problém rozlúštiť začiatok a koniec vety. No len čo si na jazyk trochu zvyknete, začnete rozoznávať aj jednotlivé slová. Nevzdávajte sa hneď na začiatku. Buďte trpezliví a dajte francúzštine do ucha šancu!

Angličtina z nohami na stole ebook

Snažte sa pozerať francúzske seriály čo najviac bez titulkov, prípadne striedať pozeranie s titulkami a bez nich. Seriály, ktoré sú pôvodne vo francúzštine, majú výhodu, že titulky skoro úplne kopírujú to, čo je povedané. Pri seriáloch v iných jazykoch nadabovaných do francúzštiny môžu byť francúzske titulky dosť odlišné. 

Dávajte si však pozor, aby sa z hodiny počúvania nestala hodina čítania! Kedy sú titulky vhodné a ako vlastne pracovať so seriálom, nájdete podrobne rozpísané v e-booku Angličtina s nohami na stole.

E-book získate veľmi jednoducho – nižšie zadajte svoje meno a emailovú adresu. Do schránky vám príde výzva na potvrdenie vašej e-mailovej adresy a po potvrdení vám e-book obratom pošleme na váš e-mail.

Tagy:

Podobné články

0 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Bezplatný Webinár

Ako sa naučiť cudzí jazyk z pohodlia domova zábavnou formou bez bifľovania, jazykovky alebo vycestovania do zahraničia.

Lýdia Machová