Čo robiť s jazykom na pokročilej úrovni?

Čo robiť s jazykom na pokročilej úrovni.

Pokiaľ nejaký jazyk už viete na takej úrovni, že v podstate rozumiete skoro všetkým bežným textom alebo nahrávkam, alebo sa viete s niekým porozprávať, to znamená, že už máte takú sebaistú úroveň B2. V prvom rade vám gratulujem.

Dostať sa na túto úroveň nebolo vôbec jednoduché, dobre viete, čo všetko je za tým. Zároveň je to super, pretože teraz sa začne tá skutočná zábava s jazykom, pretože  ho teraz môžete využívať ako nástroj na to, aby ste spoznávali niečo nové, učili sa vzdelávali sa, informovali sa, zabávali sa. Učenie sa jazyka už nemusí byť len samotný cieľ.

Vzdelávajte sa vďaka cudziemu jazyku!

To znamená, že  jazyk môžete využívať na to, aby ste sa dostávali k novým informáciám. Myslím si, že je super takto spojiť príjemné s užitočným, Pomocou tohto jazyka sa dokážete naučiť niečo nové, napríklad pomocou nejakého online kurzu.

Na internete je strašne veľa možností, ako absolvovať kurzy na najrôznejšie témy. Môžu to byť kurzy z univerzít, ktoré sú otvorené, bezplatné, prístupné verejnosti alebo internetové stránky, napr. Udemy.com, kde veľakrát nájdete kurzy úplne zadarmo, alebo za smiešne peniaze. Obsahujú videá a rôzne texty, vďaka ktorým sa môžete vzdelávať o nejakej téme.

Čo odporúčam?

  • spravte si systém
  • povedzte si, že si kurz prejdete a naučíte sa niečo nové
  • POČAS POZERANIA KURZU SI VŠÍMAJTE AJ JAZYK!

To znamená, jazyk nebude len nástroj, ktorý používame a vôbec si nevšímame, ako funguje. Budeme si napríklad vypisovať a spracovávať zaujímavú slovnú zásobu.

Ako sa mám učiť slovnú zásobu?

Na spracovanie slovnej zásoby existuje množstvo metód, vďaka ktorým si môžete rozširovať slovnú zásobu v konkrétnej téme:

Vyberajte si témy, ktoré vás zaujímajú

Ja si takýmto spôsobom rada zisťujem veci o marketingu, čo je téma, ktorá ma zaujíma, a pozrela som si zopár kurzov napríklad vo francúzštine, v ktorej som sa chcela zlepšiť.

A bolo to oveľa lepšie ako študovať v slovenčine alebo angličtine, ktorá už nie je pre mňa po jazykovej stránke taká zaujímavá.

Vďaka tomuto spôsobu som si zlepšila a precvičila francúzštinu a zároveň som sa naučila niečo, čo ma zaujíma.

Vyskúšajte a uvidíte, že keď si nájdete tému, ktorá vás baví a nejaký super kurz, učenie sa jazyka bude pre vás opäť zaujímavé.

A ak sa chcete pustiť do zlepšovania svojho jazyka naozaj intenzívne, pridajte sa do nášho najvymakanejšieho kurzu, Akadémie samoukov.

Zaujíma vás, ako vyzerá Akadémia samoukov zvnútra? Zadajte svoju mailovú adresu do formulára nižšie a pošleme vám krátke video, ako to vyzerá v tomto revolučnom kurze.

Tagy:

Podobné články

0 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Bezplatný Webinár

Ako sa naučiť cudzí jazyk z pohodlia domova zábavnou formou bez bifľovania, jazykovky alebo vycestovania do zahraničia.

Lýdia Machová