VIDEO: Ja asi ozaj nemám talent...

nemam talent na jazyky

Veľa ľudí sa ma pýta, ako to je s tým talentom na jazyky. Učila som sa 9 jazykov, z nich 7 si udržiavam na plynulej úrovni. Nie je to náhodou tým, že ja mám talent, takže mi to ide oveľa ľahšie ako ostatným, ktorí sa nenarodili pod šťastnou „jazykovou“ hviezdou?

Vo videu vám poviem, ako to vidím ja. A nebojte sa, aj keď nemáte talent, nie ste stratený prípad a stále sa jazyk naučiť dokážete. Ako je to možné? Vysvetlím vám to na zaujímavom príklade 🙂

Je talent na jazyky naozaj potrebný? 

Naozaj nie som talentovanejšia ako iní? Nie je predsa normálne, aby sa niekto naučil také veľké množstvo jazykov, keď ostatní bojujú s jedným…

Ja tvrdím, že cudzie jazyky naozaj nie sú záležitosťou talentu. Oveľa dôležitejšie sú námaha a čas, ktoré do učenia vložíme

Samozrejme, každý máme určité predispozície. Niekomu idú lepšie jazyky, niekto je zručný manuálne, niekomu zas ide šport. To však neznamená, že bez talentu sa cudzí jazyk nenaučíte. Talent vám síce učenie môže uľahčiť, ale maximálne o 15 %. Ak teda talent na jazyky nemáte, máte len minimálne znevýhodnenie. Musíte vynaložiť len o trochu viac námahy ako ľudia, ktorí talent do vienka dostali.

„Cudzie jazyky nie sú len o talente. Ak máte talent, v porovnaní s ostatnými vás zvýhodní len o 15 %. Zvyšok tvorí čas a námaha, ktoré jazyku venujete.”  

Predstavte si, že…  

Porozprávam vám jeden zaujímavý príbeh z knihy Grid. Predstavte si, že som hrnčiar, ktorý sa narodil s úžasným talentom robiť hrnčiarske výrobky. Za celý svoj život som však spravila len jednu vázu. Vyzerá pekne, lebo mám talent, ale viac sa hrnčiarstvu nevenujem. Ale vás práca s hlinou skutočne baví a hoci nemáte talent, urobíte ich tisíc. Postupne sa učíte, ako vázy modelovať a vaša tisíca váza môže byť oveľa krajšia ako tá moja jedna. Len preto, že ja som svoj talent nerozvíjala, ale vy svoju záľubu áno. 

Rovnaká situácia je aj s cudzím jazykom. Ak si ho budete precvičovať, rozprávať sa, učiť sa zábavnými a efektívnymi spôsobmi, jazyk sa naučíte lepšie ako ktokoľvek, kto talent má, ale nerozvíja ho.

Nevyhovárajme sa preto na talent. Stačí, keď vynaložíte len trochu námahy a uvidíte, že cudzí jazyk zvládnete aj vy. 

Čítajte aj: Ako sa naučiť cudzí jazyk? 4 pravidlá

Cudzí jazyk sa dokážete naučiť za 2 roky

Páčil sa vám tento článok a radi by ste získali ďalšie overené tipy na učenie sa jazykov? Myslíte, že učenie sa jazykov je zdĺhavé a ťažké? A okrem toho, že nemáte na jazyky talent, nemáte ani čas chodiť do jazykoviek?

Ide to jednoduchšie, ako si myslíte! Odhaľte 3 prekvapivo jednoduché metódy, ako sa naučíte cudzí jazyk za dva roky, aj popri práci na plný úväzok v mojom bezplatnom webinári.

Zaregistrujte sa na webinár a objavte 3 skvelé metódy na učenie sa jazyka, ktoré môžete okamžite zaviesť do praxe.

Tagy:

Podobné články

0 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Bezplatný Webinár

Ako sa naučiť cudzí jazyk z pohodlia domova zábavnou formou bez bifľovania, jazykovky alebo vycestovania do zahraničia.

Lýdia Machová